01_CONCEPTO.jpg

“Same range”. Competition for the construction of the pilot sustainable building for public housing in Valencia. December 2020. Together with Fernando Cremades and Gonzalo Pérez Ara.

The building is presented as a single unit containing the private and collective program that frees the southeast facade. The volume fills the plot giving prominence to the proposed housing construction with a decentralization strategy for the vertical circulations. The metallic spiral staircase enhances all the shared spaces such as the patio, the galleries and the roof terrace.

The typology of the building is based on a container grid that makes the housing units more flexible, systematizing them into 1 to 4bedroom houses depending on the users needs. As for the materials, we propose using local cross-laminated wood that would minimize the impact on its carbon footprint, and three types of modular enclosures to optimize the building process.

09_RENDER_FACHADA.jpg
010_RENDER_TERRAZA_EXTERIOR.jpg
012_RENDER_CUBIERTA.jpg
011_RENDER_INTERIOR.jpg
01_AXO_CREMO.jpg
06_PLANTA.jpg
07_SECCION.jpg
piedra blanca.jpg